Sosyal Medya

Güncel

İstanbul, Ankara ve Muğla’da HDP seçim bürolarına saldırı

HDP’nin İstanbul Küçükçekmece, Ankara Keçiören ve Muğla Milas’taki seçim bürolarına saldırılar düzenlendi.



Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), seçim bürolarına saldırılar düzenlendi.

Ä°stanbul

Ä°stanbul Küçükçekmece YeÅŸilova Mahallesi’nde bulunan HDP seçim irtibat bürosuna kimliÄŸi belirsiz kiÅŸiler dün gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi.

Büronun önce taÅŸlandığı daha sonra da büroya silahla iki el ateÅŸ açtığı belirtildi. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, saldırı nedeniyle yaralanan olmadı.

Silahlı saldırı nedeniyle seçim bürosunun camında maddi hasar oluÅŸtu.

Ankara

Ankara Keçiören’de HDP seçim bürosu, gece saatlerinde kimliÄŸi belirsiz kiÅŸilerin saldırısına uÄŸradı. Saldırganlar, kameralara yakalanmamak için büronun arka tarafındaki camlarını kırdı.

HDP Keçiören Ä°lçe EÅŸ BaÅŸkanı Saadet Kayran, saldırıya iliÅŸkin “Bölgede halkımız partiye sahip çıkıyor. O yüzden gündüz deÄŸil gece karanlığında gelip saldırıyorlar. Bu saldırılar nafile” dedi.

MuÄŸla

MuÄŸla’nın Milas ilçesinde de geçtiÄŸimiz Pazartesi günü açılışı gerçekleÅŸtirilen HDP seçim irtibat bürosu, dün gece kimliÄŸi belirsiz kiÅŸilerin saldırısına uÄŸradı. Saldırıda seçim bürosunun camları kırıldı.

HDP PM Üyesi Murat Aydın, “Seçim sürecinde bu tür saldırılarla provokasyona açık ortamlar yaratılmaya çalışacaklardır. Biz provokasyonlara gelmeyeceÄŸiz, barajı onların üzerine yıkacağız” dedi.

 

 

Kaynak : Ä°MC

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.